Afdrukken

GROTE CLUBACTIE 2013

 

voor kinderen die judoën in Ethiopië

Beste judoka’s, ouders en verzorgers,
Ook dit jaar houden wij weer een grote clubactie. Dit jaar gaat de totale opbrengst, ingezameld door de judoka’s van zowel Budo Instituut Kiryoku en van der Velde Sports  naar kinderen die judoën in Ethiopië.

Judo project in Ethiopië
Onze judoleraren uit Nederland trainen twee maal per jaar de Ethiopische judoleraren. Wij zorgen voor Engelse lessen, judopakken voor de kinderen en judomatten om op te trainen.
Afgelopen juni hebben Budo Instituut Kiryoku, van der Velde Sports en Buel Sports afgesproken om met elkaar te gaan samenwerken. Deze sportscholen geven alle drie judoles. Wij gaan nu onze krachten bundelen voor het judo project in Ethiopië.

De grote clubactie wordt onze eerste gezamenlijke activiteit voor het judoproject in Ethiopië

Hoe werkt de Grote Clubactie?

Zoals je hebt gezien zit er bij de brief die je gekregen hebt een boekje. In dit boekje zitten loten en hierin is informatie te vinden over de grote clubactie. Door deze loten te verkopen kun je geld inzamelen voor de kinderen die judoën in Ethiopië. Met elk lotenboekje dat je vol hebt, maak je een grotere kans om één van de prachtige prijzen te winnen.

Maak nu kans op kaartjes voor de winterefteling, bioscoop of een unieke sleutelhanger.

Als je een boekje vol hebt, kun je deze inleveren bij je judoleraar. De leraar zal je dan een nieuw boekje geven.

Wij wensen jullie veel succes met het verkopen van de loten!

Vriendelijke judogroet,

 

 

JE KAN BEGINNEN!

De grote club actie is begonnen....

Ook dit jaar houden wij weer een grote clubactie. Dit jaar gaat de totale opbrengst, ingezameld door de judoka’s van zowel Budo Instituut Kiryoku en van der Velde Sports naar kinderen die judoën in Ethiopië.

Lees meer.....grote club actie

 

En om ook jullie te verrassen: welke prijs kan JIJ winnen?....... word vervolgd.

 

 

 

Danny Bent (voorzitter Kiryoku Foundation)
Mark Swanborn (eigenaar van der Velde Sports)
Bjorno Buel (eigenaar Buel Sports) 

Nog even op een rijtje:

  • De volledige opbrengst van de lotenverkoop gaat naar Ethiopië.
  • Loten mogen vanaf 14 september verkocht worden.
  • Let op! Alle loten gaan per automatische incasso. Neem dus geen contant geld aan, want dat wordt niet geaccepteerd. (alleen wanneer je aan iemand uit Duitsland loten verkoopt mag je contant geld aannemen).
  • Loten verkocht? Lever je boekje(s) in voor 20 oktober 2012.
Logo_Kiryoku   logo-vander-velde
Afdrukken

Groeps foto van leraar Solomon

Groepsfoto van leraar Solomon

Een groepsfoto waarbij de kinderen hun nieuwe judopakken dragen. Leraar Solomon Kebebe, hij geeft les in de wijk Addis Ketema.
Rechtsonder op de kleine foto is de judozaal te zien. De zaal is een met plastic ingepakt zaaltje met een BETONNEN vloer. Wat zijn de Nederlandse kids toch verwent.

Afdrukken

Nieuwsflits Clublinking Ethiopië

Na het bezoek van Cas en Danny aan het project in Ethiopië, zijn de werkgroep en de House of Sports voortvarend en enthousiast aan de slag gegaan. Een kort overzicht van de lopende projecten en gebeurtenissen:

Kiryoku Foundation

Het bestuur en de werkgroep zijn druk bezig met allerlei activiteiten voor Ethiopië.
Daarnaast hebben ze zich met zijn allen gestort op het bedenken van een passende naam voor de nieuwe stichting. Wij zijn erg enthousiast over de nieuwe naam ” Kiryoku Foundation”.

Samenwerking met de Ethiopische Judo Jiujitsu Foundation.

Kiryoku Foundation is intensief in gesprek met de Ethiopische Judo Bond om nauwer samen te werken. De oprichter van de EJJF is dhr. Degineh. hij wordt ondersteund door dhr. Daxbacher, een ervaren budoka die woon- en werkachtig is in München als zijnde sportinstructeur bij de politie. In december/januari zullen Danny Bent, Cas Peters, Peter Baarsen en Karen Kamps naar München afreizen voor een eerste kennismaking.

Het tweejarige Beleidsplan

Het bestuur en de werkgroep zijn de afgelopen maand van start gegaan met het opzetten van een beleidsplan. Binnen dit beleidsplan wordt de lijn bepaald die de Foundation de komende 2 jaar gaat volgen. Op 5 november heeft het bestuur en de werkgroep vergaderd over het beleidsplan. De komende weken zullen Cas Peters en Peter Baarsen het plan afronden.

Laatste nieuws Ethiopië

Afgelopen week heeft Danny Bent weer telefonisch contact gehad met Mulugeta Asmelash over de voortgang van Club Linking Ethiopië. Goed om te horen is, dat zowel de groep leraren als locaties zijn uitgebreid van zes naar negen. De drie nieuwe leraren hebben ook in september deelgenomen aan de training van Danny Bent en Cas Peters tijdens hun bezoek aan het Ethiopië project.

De leraren komen iedere vrijdag bij elkaar om met elkaar te trainen en te vergaderen. Aansluitend op hun training verzorgt Kiryoku voor de leraren Engelse les.

Methodieken judoworpen

Cas Peters heeft in samenwerking met Danny Bent een uitwerking gemaakt van de methodieken, deze zijn behandeld met de leraren in opleiding. De methodieken hebben betrekking op de examen eisen 5e kyu (gele band).

Karen Kamps heeft 28 september de meet & match markt van de Doetinchemse Uitdaging bezocht. Bedrijven en maatschappelijke organisaties worden in de gelegenheid gesteld elkaar te ontmoeten. De markt heeft tot doel de samenwerking tussen bedrijven en organisaties te stimuleren. Dit heeft er o.a toegeleid dat Kiryoku, tijdens de afgelopen puntencompetitie, een beamer en scherm mocht lenen van Wink, een Doetinchems bedrijf dat gespecialiseerd is in kantoorartikelen. Wink heeft toegezegd dat we de beamer vaker mogen lenen. Daarnaast is Huub Veenes van Vetom, een bedrijf dat gespecialiseerd is in handelsbetrekkingen, voor Kiryoku aan het uitzoeken hoe we 't beste 600 vierkante meter judomat kunnen verzenden naar Ethiopië.

Sinterklaasactie

Manon Bent is bezig met het organiseren van een Sinterklaas actie. Alle Nederlandse judo kinderen worden gevraagd om een leuke oude knuffel/speelgoed in te leveren met daaraan een leuke tekening voor de judo-kinderen in Ethiopie. Ze krijgen immers tijdens Sinterklaas een hoop nieuwe verassingen, ze kunnen er ongetwijfeld eentje missen.

Oliebollenactie
Dorien Lusink is druk doende met de voorbereidingen van de oliebollenactie. Leden kunnen oliebollen of appelbeignets bestellen waarvan de opbrengsten volledig ten goede komen aan Club Linking Ethiopië. De komende week zal Dorien samen met Danny de plannen verder afronden en in gang zetten.

Voortgang Grote Club Actie

De grote club actie loopt naar wens. De kinderen hebben alle boekjes ingeleverd en Cas Peters en Thijs Holtermann zijn de boekjes aan het verwerken. De schatting is dat de grote club actie ongeveer € 3.000,= gaat opleveren.

Stagiaire Graafschap College

Peter Baarsen is 3e jaars management student van het Graafschap College. Peter is begin november begonnen als stagiaire bij Kiryoku. Hij gaat zich 2 dagen per week bezig houden met het Ethiopië project.

Diegenen die Club Linking Ethiopië een warm hart toedragen kunnen vanaf nu een donatie geven.
Het banknummer is 314895221 ten name van Stichting Budo Instituut Kiryoku. Graag onder vermelding van Club Linking Ethiopië.
Via Edwin Vermolen heeft Kaak in Terborg, gespecialiseerd in geautomatiseerde productielijnen voor brood en andere bakproducten, 500,- toegezegd.

Afdrukken

We gaan naar Ethiopië

Eindelijk is het dan zover. Na een flinke voorbereiding gaan Danny en Cas een bezoek brengen aan Ethiopië. Het is een kort bezoek aangezien het judoseizoen in Nederland net is begonnen. Het is nog een hele klus om alle judolessen op vangen. We verteken op dinsdag 6 september en komen zondag 11 september weer terug. Mulugeta van de House of Sports (zij begeleiden ons binnen dit project) is de reis aan het voorbereiden. We hebben al een een concept programma gezien en het ziet er veel belovend uit.

Zaterdag 27 augustus is er weer een bijeenkomst van het bestuur en de werkgroep en dinsdag 30 augustus heeft Danny een afspraak met Bas Schutte (Stichting Respo), Guido Kramer (Marco Polo/Bike4All Cycling) en Mulugeta (House of Sports) om een samenwerkingen op te zetten. Zijn hebben al projecten in Ethiopie.

Afdrukken

Nieuws uit Ethiopië

Medio juli heeft Mulugeta Asmellash, geboren in Ethiopië en 31 jaar wonend in Nederland namens Kiryoku en de House of Sports een bezoek gebracht aan het net gestarte project. Mulugeta is voor Kiryoku de sleutelfiguur om adequaat te communiceren en cultuurverschillen te overbruggen c.q. te snappen.

De lessen die Kiryoku heeft opgezet worden onderwezen in 6 wijken van Addis Abeba, te weten: Arada, Yeka, Addis Ketema, Kera, Gulele en Kolfe Keranyo. Er zijn 6 leraren die de kinderen drie maal per week lesgeven. De trainingen duren 2 uur. De participatie van jongens is groter dan die van de meisjes. De trainers gaan de komende tijd ook meer meisjes werven.

De trainers hebben voor het eerst gezamenlijk een overleg georganiseerd. Hierin zijn veel leuke ideeën geopperd. Mulugeta heeft deze ideeën op papier gezet zodat ze in de toekomst vorm kunnen krijgen.

De lessen zijn nu (eind augustus) 2 maanden onderweg en er zijn geen afvallers. Ook mijn twijfel of drie keer per week 2 uur trainen niet te veel was is weggenomen. Voor deze kinderen zijn de judolessen een ideale uitlaatklep. Het plezier wat de kinderen aan het judo beleven is duidelijk af te lezen aan de ontvangen foto’s. Wel is het jammer dat de kinderen nog steeds geen judopak aanhebben. In samenwerking met Nihon Sport zijn er in juni 160 judopakken verstuurd. Echter is het inklaren een zeer bureaucratisch gebeuren…Geduld is een schone zaak.

Begin september zal ik het project zelf bezoeken. Het idee is om samen met de directeur van de stichting Respo (hulp organisatie voor met name gehandicaptensport) en een afvaardiging van een Nederlandse wielerploeg (zij willen een vergelijkbaar project starten) af te reizen naar Ethiopië. We gaan dan tevens onderzoeken of we intensiever kunnen samenwerken.

In de volgende update hoop ik meer over mijn bezoek aan Ethiopië te kunnen vertellen.

Met de judogroeten,

Danny Bent
Stichting Budo Instituut Kiryoku